dimecres, 6 de maig del 2015

Nous llibres de coneixements


 Seguim apostant pels bons llibres de coneixements, en el convenciment que són tant o més adequats pels petits lectors que la majoria de webs localitzables a la xarxa. Ens costa trobar novetats de qualitat, i més encara en català, però sempre hi ha tresors amagats.

Aquestes són les adquisicions del dia de Sant Jordi, en llibres de coneixements:


Un llibre sobre el mar:


És d'Ekaré, i els seus autors són Henriques i Letria. Fins ara només es pot trobar en castellà. És un "actividari", paraula creada pels autors per designar un diccionari de paraules (aquí relacionades amb el mar) i alhora un llibre de manualitats (marines, naturalment). Un veritable homenatge al mar.

Un altre que ens parla dels habitants del mar:


Els dibuixos d'aquest llibre són magnífics. Descriptius i claríssims. Igual que ho són els dels altres tres llibres de la mateixa col·lecció, que us recomanem. (Aladjidi i Tchoukriel, Kalandraka, 2014):


I un tercer de dofins, d'una col·lecció que segur que coneixeu, perquè amb aquest ja són nou animals explicats als més petits (Txus Fernández, Barcanova, 2015):


Encara un altre d'animals, també de Kalandraka (2015). Textos senzills, il·lustracions molt belles fetes amb collages digitals, de Hanisch i Agra:



Del blog Soñando cuentos

Un llibre d'iniciació a l'ecologia, de dues autores, Hoffman i Asquith, que ja ens havien ofert altres dos "Grans llibres de...". (Joventut, 2015):


Dues novetats sobre educació sexual. La primera aborda d'una manera més actual que la majoria de  ja coneixíem el tema de la concepció, l'embaràs i el naixement. La segona vol ajudar nens i nenes a expressar els seus sentiments i desitjos, en la convicció que només donant-los seguretat en relació al seu cos sabran establir límits si en alguna ocasió ho necessiten:

 












La biografia d'Antoni Gaudí, escrit i il·lustrat per una jove autora, Dàlia Adillon. Textos breus i imatges senzilles, per acostar l'artista als més petits. Hi trobareu una sensibilitat especial en explicar, només a través deles il·lustracions, la inspiració que els arquitectes modernistes trobaven a la natura. Molt recomanable (Kalandraka, 2015):


Un llibre que no explica la llegenda de Sant Jordi, sinó que ofereix recursos: embarbussaments, refranys, endevinalles i poemes... al voltant del tema. (Baldó, Gil, Soliva. Barcanova, 2015): 



I dos llibrets d'una nova col·lecció,  anomenada "Literatura Mini" (Coco Books, 2015), que dedica cada llibre a un autor clàssic de la literatura, però presenta temes d'una forma senzilla i molt original, per a les primeres edats. Aquests dos són sobre moda i sobre números, i n'han aparegut uns altres dos, sobre els colors i les parts del cos: