dilluns, 11 de maig del 2015

Tocats pel vent, de Jordi Martí-Rueda


Us presentem un llibre que no és infantil ni juvenil (però pot agradar molt als joves lectors). I és que el seu autor, Jordi Martí-Rueda, és un ex- alumne de l'escola Orlandai, de la classe dels Dofins. Us podeu imaginar amb quina satisfacció recomanem aquesta obra, que parla dels brigadistes internacionals de la Guerra Civil espanyola. 

Com explicava en Jordi el dia de la presentació, no és un llibre d'història, sinó d'històries. Les històries de cinc d'aquests voluntaris que varen venir a Espanya a defensar la República. Tocats pel vent ens emociona, perquè els seus personatges van arriscar la vida per una causa que, en principi, no era la seva, però esdevenia universal: la defensa de la democràcia enfront de l'avenç del feixisme.  I ens emociona també perquè ha estat volgudament escrita amb tendresa, parlant de persones, dels seus ideals i dels seus sentiments.


Una imatge de la presentació del llibre de Jordi Martí a La Memòria, una llibreria del barri de Gràcia que val la pena visitar:

Fotografies cedides per Jordi Martí-Rueda
Tocats pel vent l'ha publicat Pagès editors, a la col·lecció Guiamet

Enhorabona, Jordi!