dilluns, 16 de gener del 2017

Alma y la isla, de Mónica Rodríguez


Aquest llibre no és una novetat editorial. A nosaltres, però, ens l'acaben de portar els Reis. L'Àngela, de sisè, la classe de les Llúdrigues, l'ha llegit, i ha fet un treball tan bonic que no ens en podem estar de mostrar-lo.

El treball s'inspira en la portada del llibre. L'autora de totes les il·lustracions és Ester García:


Hem preguntat a les Llúdrigues perquè creien que l'Alma, aquesta nena que arriba a la costa de Grècia després de naufragar, viatja en un barquet de paper. La resposta ha estat immediata:

-Perquè la seva embarcació és tan fràgil que té moltes probabilitats d'enfonsar-se, com si viatgés en un vaixell de paper.

Així ho representa Ester García, i així ens ho explica Mónica Rodríguez, l'autora. L'Alma arriba a la platja a punt d'ofegar-se. Un pescador la recull, i la porta a casa seva. Vol acollir-la, però no tota la família ho veu clar. El fill petit, l'Otto, n'està gelós. Tota l'atenció de pares, àvia, germans, ara, és per a l'Alma.

El llibre ens ha agradat molt. Una llengua castellana acurada, però no difícil, unes il·lustracions boniques, el drama dels refugiats com a rerefons i els sentiments contradictoris d'un infant en primer pla. És un bon llibre per parlar de sentiments, i per viure'ls! 




















És d'Anaya, guanyador del XIII Premi Anaya de Literatura Infantil i Juvenil, el 2016, i seleccionat pels White Ravens de la Biblioteca Internacional de Munich (200 títols entre els milers que es publiquen cada any a seixanta països del món)

Us el recomanem per als lectors/es més grans de Primària. Podeu llegir el primer capítol clicant aquí