diumenge, 21 de maig del 2017

La darrera sessió del nostre Club de Lectura


La setmana passada vam celebrar la nostra darrera sessió.
Aquest és el llibre que havíem triat:


L'elecció del llibre s'havia fet el mes de març, entre totes les persones que vam assistir a la sessió anterior. Aleshores no sabíem que es convertiria en un best-seller de la literatura en català, récord de vendes el dia de Sant Jordi.


Va ser una de les sessions amb més diversitat d'opinions. Hi havia persones a qui el llibre havia agradat molt, a d'altres força, a d'altres no gaire. Gens d'unanimitat, aquesta vegada. Per tant, no us podem dir que el Club de Lectura de la biblioteca Marta Mata us el recomana.

Un dels valors del llibre seria la capacitat del seu autor per a retratar pesonatges i situacions. El del pare de família, per exemple, ens va semblar un retrat excel·lent. La descripció de l'evolució del negoci hoteler al llarg dels anys, molt ben dibuixada. En canvi, el personatge de la protagonista femenina i algun periode de la seva vida no va convèncer. L'amistat entre l'home i la dona -el gran reclam de la novel·la- molt superficial. Algunes de nosaltres vam considerar que Xavier Bosch és més coneixedor de l'ànima masculina que de la femenina. Fins i tot li vam trobar connotacions masclistes, en algunes situacions que descriu...

Totes vam estar d'acord, però, que el llibre es llegeix fàcilment i ràpida, és lleuger. Però no emociona prou. No vam vibrar, amb la seva lectura. N'esperàvem molt més.


Vam fer una proposta per a la propera lectura, que encara no té data. Només sabem que la sessió la celebrarem al juliol. Estigueu pendent de l'avís, que apareixerà a la columna de la dreta del blog, a l'apartat corresponent.
Aquest és el llibre triat:
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/tria33/la-novella-grafica-de-chester-brown-i-llibres-sobre-parelles/video/5659034/
Cliqueu per saber-ne més