divendres, 5 de maig de 2017

Wolf Erlbruch, premi Astrid Lindgren 2017 de literatura infantil


EL PREMI ASTRID LINDGREN ÉS ATORGAT ANUALMENT DES DEL 2003 PEL GOVERN DE SUÈCIA A UN AUTOR, IL·LUSTRADOR O PROMOTOR DE LA LITERATURA INFANTIL I JUVENIL DE QUALSEVOL PAÍS DEL MÓN


PER QUÈ LI HAN DONAT A WOLF ERLBRUCH?
AQUEST AUTOR I IL·LUSTRADOR HA OBTINGUT EL PREMI PER LA SEVA CAPACITAT INNOVADORA,  EL SEU SENTIT DE L'HUMOR I EL SEU TALENT PER TRACTAR TEMES EXISTENCIALS A LES SEVES OBRES.


NOSALTRES LI HEM DEDICAT LA CARTELLERA D'AQUESTA QUINZENA (GRÀCIES, MAITANE)


LLIBRES ESCRITS I IL·LUSTRATS PER ERLBRUCH:


LLIBRES IL·LUSTRATS PER ERLBRUCH PERÒ ESCRITS PER ALTRES AUTORS:

LLIBRES PRESTATS PER LA BIBLIOTECA CLARÀ

I QUI NO CONEIX LA TALPETA QUE VOLIA SABER QUI LI HAVIA FET ALLÒ AL CAP? (KALANDRAKA, 2011)


EL TENIM A LA BIBLIOTECA I ÉS UN DELS PREFERITS DELS MÉS PETITS DE L'ESCOLA

EL QUE LI PASSA A LA TALPETA PROTAGONISTA D'AQUESTA HISTÒRIA ENS PODRIA PASSAR A TOTS:

ELS CINC HORRIBLES (JOVENTUT, 2001), ÉS UN ALTRE LLIBRE D'ERLBRUCH QUE ENS AGRADA MOLT. UN GRIPAU, UNA RATA, UNA ARANYA, UN RAT-PENAT I UNA HIENA SE SABEN POC AFAVORITS I POC ESTIMATS. PERÒ QUAN S'HO PROPOSEN FAN MOLT BONA MÚSICA!
SI D'UNA COSA ESTEM SEGURES ÉS QUE WOLF ERLBRUCH SAP RESPONDRE AMB SENZILLESA LES GRANS PREGUNTES DE LA VIDA AMB LA QUALITAT DE LES SEVES IL·LUSTRACIONS I LES SEVES HISTÒRIES, PENSADES PER A NENS I NENES I PER A PERSONES ADULTES.


EL PATO Y LA MUERTE (BARBARA FIORE, 2007) NARRA LES VIVÈNCIES D'UN ÀNEC QUE S'APROPA AL FINAL DE LA SEVA VIDA I S'ADONA QUE LA MORT EL PERSEGUEIX:


LES PÀGINES DEL LLIBRE SÓN MOLT SÒBRIES, AMB POCS ELEMENTS I FONS BLANC. CONSISTEIXEN EN UN DIÀLEG FILOSÒFIC ENTRE L'ÀNEC I LA MORT.
LA GRAN QÜESTIÓ (KÓKINOS, 2005), TAMBÉ PLANTEJA INTERROGANTS QUE FAN PENSAR:


PER QUÈ HI HA GATS, FORNERS, ÀVIES, PEDRES, ÀNECS, MARES...? POTSER ÉS QUE LES COSES EXISTEIXEN TAN SOLS PERQUÈ ALGÚ S'INTERROGUI?

AQUEST LLIBRE SERÀ UNA PROPERA ADQUISICIÓ PER A LA NOSTRA BIBLIOTECA.