dijous, 29 de desembre del 2011

Per a iniciar-se en la lectura del còmic

Aquest còmic sempre m'ha semblat deliciós. És un recull de les planes aparegudes al Tatano, i agrada molt als primers lectors. Té la gràcia que l'autora és la Marta Balaguer, però no com a il·lustradora, sinó que ella és qui escriu del text. Els dibuixos, de Cristina Losantos, també són boníssims.
 La Paula, de Marsupilami, l'ha llegit i n'ha fet un dibuix, acompanyat d'aquesta carta:
Hola, Marta!
M'encanta aquest llibre, encara que sigui curtet i tingui poca lletra.
És un recull de petites historietes de "La Rita Pinyada" del Tatano i el Cavall Fort, i a mi aquestes revistes m'agraden molt!

És una pena que La Galera tingui aquesta col·lecció de còmics d'autors catalans aturada. En canvi, des de fa uns mesos ha traduit els còmics de Toon Books, editorial americana molt prestigiosa que publica còmic pels més petits:
















L'editorial Bang, relativament nova entre nosaltres, té una producció abundant, però irregular pel que fa a la qualitat. Aquests els tenim a la biblioteca, en català:


















Norma, la veterana editorial, ha fet un servei mot important al reeditar els Yakaris, que per a mi segueix essent el millor que hi ha al mercat del còmic per als primers lectors. Ja ha tret vuit volums, i a cadascun hi ha dues històries:

1 comentari:

Júlia Carrasco ha dit...

Ohhhh, quins records... a mi m'encantava en Yakari!!! En vaig llegir un i em va encantar!