dissabte, 9 de gener del 2016

Bons llibres de coneixements

Seguim apostant pels llibres de coneixements:


Us presentem els que ens agraden més

El gran llibre dels invents, de  Sophie Crépon, (Larousse) és d'aquells llibres que agraden. Fàcil de llegir, entretingut, amb humor i dibuixos divertits. Allò de l' "enseñar deleitando". Recull alguns dels invents i descobriments que van canviar les nostres vides: les vacunes. la pasta de dents, l'MP3, els patins en línia, els sostenidors, els post-it, els texans, les motos, el xiclet, Internet...



Inventari il·lustrat dels insectes és el cinquè d'una sèire dels mateixos autors: Virginie Aladjidi (text) i Emmanuelle Tchoukriel (il·lustracions). Com els altres, és un llibre molt ben fet. Els dibuixos d'insectes, d'una precisió i claredat molt grans. Els textos, molt adients. És de Faktoria k de libros (Kalandraka)




Un llibre sobre curiositats animals amb un plantejament molt original: els tentacles del calamar gegantí són tan grans com set óssos, l'esquirol volador fa la mida del nas del mico nassut, els bigotis del llop marí antàrtic són llargs com un kiwi... Tan grande como siete osos aplega una colla de comparacions entre animals diversos, amb molt bones il·lustracions.
És de Julie Colombet i l'edita Libros del Zorro Rojo.




Un llibre d'endevinalles que semblen senzilles i no ho són tant. Vint-i-dues lletres de l'alfabet, dotze endevinalles per lletra… És de Salvador Comelles i l'edita Cruïlla




Una preciosita de llibre de coneixements pels més petits: ens explica com viuen els arbres i tot el que fan per a nosaltres. Les il·lustracions, de gran bellesa. L'autoria és de Lemniscates i l'ha publicat Ekaré.



La balena blava és un llibre molt atractiu que ens ho explica tot sobre les balenes. Admet diferents lectures, i agradarà a petits i grans. Text i il·lustracions (molt boniques) de Jenni Desmond. És de Kókinos.



Il·lusions òptiques, de Tim Leng, de Brúixola, ens proporciona llargues estones d'entrteniment. Sabem que el sentit de la vista ens enganya, i aquí ho comprovem a cada plana. És el llibre que ahir els nostres nens i nens de primària, de totes les edats, es varen mirar més.



La biografia de Carl Sagan, el qui va ser un gran divulgador sobre astronomia. 
Stephanie Roth Sisson ens parla del nen curiós i motivat que mirava les estrelles i es preguntava què devien ser. Un llibre interessant, bonic i documentat, com tot el que ens ofereix Joventut