dissabte, 16 de gener del 2016

Aneu a la llibreria Nollegiu


Darrerament es parla de la llibreria Nollegiu. A la premsa, a la televisió...
La va obrir fa una mica més de dos anys Xavier Vidal, quan semblava que, amb la crisi, les llibreries havien de tancar. S'ha guanyat un merescut prestigi entre els lectors del Poblenou, on està ubicada, i els del país sencer.
Volíem fer-hi una visita abans que no es traslladi a un local més gran, molt proper a l'actual.
El primer que crida l'atenció, abans d'entrar, és la pissarra que hi ha a l'exterior, on cada dia hi podem llegir una cita literària diferent:


Un cop dins, la llibreria ens rep amb una calidesa desacostumada en un establiment comercial. Mireu:















Llums indirectes pertot, una cafetera que podem utilitzar a tocar del sofà, i un llibreter que ens recomana llibres i ens parla com si ens conegués de tota la vida. La seva és una concepció de llibreria que ens enamora: una veritable llibreria de barri, en mans d'un llibreter de capçalera.
Li demanem per la secció de llibre infantil i juvenil i ens diu que a Nollegiu no n'hi ha. Ell no se'n considera prou especialista i, a més, a pocs metres hi ha La Petita, llibreria especialitzada en aquest gènere amb qui Nollegiu treballa en xarxa.


Aquesta i les dues següents no són nostres, sinó del Facebook de la llibreria
Aquest és el nou local, Juanita, on es trasllada la llibreria el mes que ve. Està ubicat al carrer Pons i Subirà, 3. Us recomanem que cliqueu l'enllaç: podreu conèixer els projectes de Nollegiu al seu nou local.


Xavier Vidal llegint al nou local. El felicitem per la seva empenta i el seu coratge i li desitgem tota la sort del món:


2 comentaris:

Unknown ha dit...

Xavier Vidal, va començar a fer de llibreter a A PEU DE PÀGINA, fent practiques mab l'Escola de llibreria!

la bibliotecària ha dit...

Doncs va tenir una bona mestra, Gemma!