dissabte, 15 de maig del 2010

Llibres de coneixements

Per Sant Jordi vam comprar molts nous llibres per la biblioteca. Us mostrem els de coneixements.
Tots ens agraden, però n'hi ha un , La casa, que el trobem especialment bo.

En aquest llibre un text poètic acompanya les il·lustracions extraordinàries, a doble plana, de Roberto Innocenti.
Qui ens parla en primera persona és una casa de camp, la casa.
Ens mostra la història del S. XX a través d'una sèrie de quinze dibuixos, on anem veient l'evolució de la casa, el seu entorn i els seus habitants. L'enquadrament és sempre el mateix, veiem la casa protagonista del llibre, però les persones que hi viuen, les feines que fan, les feixes que l'envolten, ens expliquen el pas del temps

Roberto Innocenti és un autor italià que va néixer a Florència el 1940 i des del 1983 es dedica fer dibuixos per a llibres infantils i juvenils. Ha rebut molts premis per la seva feina.
D'aquest autor tenim a la biblioteca Cançó de Nadal, La historia de Erika i Rosa Blanca, però n'ha il·lustrat molts més: El último refugio, Veles, vies i ales, clàssics com Les aventures de Pinotxo, Trencanous, Ventafocs... Els seus dibuixos són sumament detallistes, sempre ens expliquen moltes coses.
A La casa el text és de J.Patrik Lewis

4 comentaris:

Laia Amorós ha dit...

les ilustracions d'aquest llibre són molt boniques

Joan C. ha dit...

Crec que el llibre "la casa" és un llibre molt treballat, i com que ja me l’he mirat us el recomano a tots i a totes a qui els hi agradin les il•lustracions i també el recomano a la gent a qui li agradaria saber la història d’Europa a través d'una casa.

la bibliotecària ha dit...

Laia, Joan, teniu raó. Les il·lustracions són precioses. I cada vegada que tornes a mirar el llibre veus detalls que el primer cop se t'havien escapat.

Júlia Armangue ha dit...

A mi m'ha agradat molt el conte "La casa" quan m'el vaig llegir em va agradar tant que m'el vaig tornar a llegir. M'agrada el principi i l'entremig , pèro no el final, acaba molt malament . Tambe es veritat el que diu la Laia Amorós,, les ilustracions són molt boniques... En fi aquests llibre m'ha agradat molt és un llibre molt ben fet