dimecres, 24 de setembre del 2014

Nous llibres de coneixements

No ens és fàcil trobar nous llibres de coneixements adients per a l'alumnat d'Infantil i Primària, i menys en llengua catalana:


Aqustes són les noves adquisicions (de llibres per a aprendre) d'aquest setembre:

Dos llibres d'art contemporani per a infants. Tots dos són molt atractius i de concepció novedosa. Busqueu-los!
Si hi cliqueu al damunt trobareu la informació que dóna l'editorial:

http://www.nerea.net/temas/arte/arte-contemporaneo
http://www.oceanotravesia.mx/ficha-libro.aspx?id=12373 



















Tres de natura. Dels dos primers només us direm que són llibres amb una informació i unes il·lustracions correctes, tal com les editorials respectives, Cruïlla i Parramón, acostumen a oferir. El primer és pels més petits, d'una col·lecció -Petit Univers- que segur que coneixeu, i el segon pels més grans:














Aquest tercer mereix un comentari apart, perquè és una meravella:


Seguint les passes d'un gat negre que és a l'aguait, coneixem fins a una vintena d'aus comunes, dibuixades de forma esplèndida. No són il·lustracions realistes, però sí de gran bellesa. Part de l'interès del llibre rau en que les plomes de les aus, en canvi, sí són representades de forma realista i precisa. Amb l'afegit del joc de trobar el gat, en Pluma, amagat a cada plana i de la broma final que aquest ens dedica. Com tot el que és d'Oceano, només trobareu Pluma, d'Isabel Simler, en castellà. Haurem de cercar el nom dels ocells en català, cosa que també és interessant de fer.

Tres de temes socials:


http://www.normaeditorial.com/barcelona/
Si cliqueu trobareu el web castellà, però el llibre existeix en català
Barcelona és un nou llibre sobre la ciutat, que conté informació atractiva i accessible per a l'alumnat de Primària. 


Atlas de Catalunya és un complement als llibres d'història que la Pilarín Bayés va il·lustrar per a edicions 62 el curs passat. Dirigit, com aquells llibres, per Solé Sabaté i Queralt Solé, no és excessivament dens, donat que cada doble plana conté un mapa comentat, ben documentat i entenedor, de cadascuna de les etapes de la història de Catalunya. 


I La verema, d'Ester Baldó, és un llibre que estàvem esperant i li agraïm a Barcanova. Molt ben il·lustrat amb fotografies de la vinya i del vi pensades per a tots els lectors, ens ajudarà després de la visita que els nens i nenes de cinc anys fan cada setembre a les vinyes.

Dos llibres de Joventut, un relacionat amb la geometria i l'altre amb la matemàtica:

http://www.editorialjuventud.es/4062.html
http://www.editorialjuventud.es/4036.html











Val la pena clicar al damunt per veure la informació que ens dóna l'editorial. El primer forma part d'una col·lecció dirigida als petits lectors, d'un disseny molt acurat. Uns fulls d'acetat que ens donen una il·lustració diferent si els deixem damunt de la plana esquerra o dreta del llibre els fan més bonics, encara, del que són. El segon vol acostar les criatures al concepte de divisió. Ho aconsegueix a través d'un conte, escrit i il·lustrat per dos autors xinesos, Yun-Jeong Choi i Seok-Wun Choi, que ens parla de particions i d'amistat.

El darrer, un llibre de llenguatge:


Es tracta d'un llibre farcit de jocs de llenguatge, creat per Salvador Comelles. Segur que proporcionarà hores d'entreteniment... i aprenentatge de vocabulari. Només tindreu un problema: com ho fareu per no escriure-hi al damunt? És de Cruïlla, i es dirigeix als qui ja són bons lectors.