diumenge, 21 de setembre del 2014

Primera sessió del Club de Lectura, curs 14-15



Aquest és el llibre que hem llegit a l'estiu:



Saul Bellow, Premi Nobel de Literatura el 1976, va escriure'l el 1959. Ens l'havien recomanat com a obra aguda, irònica, crítica, gairebé còmica. Hem pogut constatar que en la valoració d'una obra humorística les persones coincidim menys que en la d'una obra dramàtica o sentimental. Ens va passar el mateix quan vam llegir La tieta Mame, de Patrick Dennis. 
En realitat sí que hem coincidit, els que l'havíem llegit: no ens ha agradat prou per recomanar-vos-la, aquesta novel·la.


Com veieu per l'ambientació de la taula, l'acció es situa en terres africanes. Henderson, el rei de la pluja és alhora una reflexió sobre la recerca del sentit de la vida i una novel·la d'aventures. El protagonista és un milionari excèntric que conviu amb els pobles africans més allunyats de la civilització, en la cerca d'alguna experiència que apaivagui la seva constant insatisfacció.



Vam decidir quina seria la nostra propera lectura. Una obra que ha estat publicada aquest any per l'editorial Circe: Las siete cajas. 


Cliqueu per llegir el reportatge de La Vanguardia

L'autora és Dory Sontheimer i, donat que hi podem connectar personalment a través d'una família de l'escola, no us podem concretar el dia de la sessió perquè tenim la intenció de convidar-la. Us ho direm tan aviat com ho sapiguem.