El diari ARA d'ahir abordava el tema de l'educació i la lectura.
Explicava que el darrer informe Pisa veu una correlació clara entre els llibres que un estudiant té a casa i els seus resultats escolars.
Està clar que tenir llibres a casa és la conseqüència de l'interès de pares i mares per la cultura i la literatura. L'economia familiar de tots plegats no està ara per invertir molts diners en llibres... Però hem de construir una biblioteca a casa, i les criatures han d'anar fent la seva pròpia.
I per llegir-la sencera, us haureu de registrar!
7 comentaris:
Una família va anar a parlar amb l'especialista perquè el seu nen no llegia.
- Teniu llibres a casa? - els pregunta l'especialista.
- No -contesten compungits els pares.
- I com preteneu que el vostre fill llegeixi si no ho feu vosaltres? -els contestà.
Una altra família amb el mateix problema el visiten.
- Teniu llibres a casa? - els pregunta l'especialista.
- Si, i a més llegim cada dia - contesten contents els pares.
- I com preteneu que el vostre fill llegeixi si ho feu vosaltres! -els contestà.
Galderich, no sé si t'enctenc.
No n'hi ha prou amb tenir llibres i que el nano vegi que l'adult llegeix. Cal que els pares llegeixin als fills, i cal que els fills tinguin llibres propis.
Vols dir això?
O és un acudit teu?
És un acudit que s'explica per aquests móns de Déu!
Una mica vol mostrar la complexitat de la lectura a certes edats i que a vegades els factors que fan que les persones (grans i petits) llegeixin depenen d'haver tingut una bona biblioteca (amb llibres i sobretot bibliotecària) escolar, un ambient propici o no, curiositat... És un dels grans misteris!
Compartir lectura (com compartir ordinador o tele) és una de les grans idees.
Finalment, la capacitat d'influència de la família també és limitada. De la mateixa família poden sortir germans molt o gens llegidors i tots hauran compartit el mateix ambient. Potser la segona part de l'acudit va pels adolescents: ¿com vols que un adolescent faci allò que els seus pares li proposen com a model? Reina
Jo també crec que aquest article vol simplificar un tema molt complexe. No n'hi ha prou amb tenir llibres a casa, o llegir, o explicar comptes als fills quan són petits... si algú tingués la vareta màgica, seria més senzill.
Hi ha tants factors que hi tenen a veure. En medicina, abans de dir que un factor està directament relacionat amb un efecte, s'han d'eliminar tots els factors que distorsionen, en aquest cas: el nivell d'estudis, el nivell socioeconòmic, i molts altres. Paola
Si ni ha molts i ens els anem pasant primer la meva mare despres el meu erma el meu pare la meva germana i finalment jo!!!soc la ultima pero si tothom la llegit i els hi a agradat jo mel's llegeixo!!!
A mi em fa l'efecte que quan parlem de la importància que a casa hi hagi llibres, que els fills ens vegin llegir, que els expliquem contes...
el que creiem és que cadascuna d'aquestes coses pot influir positivament en el seus hàbits de lectura posterior. Ara,no crec que res d'això sigui demostrable ni es pugui parlar de causa-efecte, és clar!
Però fem-ho, eh!!!
Publica un comentari a l'entrada