Anatomia de les distàncies curtes (un títol molt adequat al contingut del llibre) és un recull de dinou contes. Històries de vida quotidiana, d'amors i desamors, de relacions entre les persones, no solament de parella, de mares i filles, àvies i nets, germanes, amics i amigues. D'il·lusions i de frustracions, de soledats i de moments compartits. Els seus protagonistes, més dones que homes, acostumen a ser de la generació dels quaranta anys, com la pròpia autora, però totes nosaltres, lectores del Club, ens hi vam sentir identificadíssimes, per bé que la majoria superem aquesta edat.
Marta Orriols ens va parlar molt del procés de creació dels seus contes i també de les característiques del gènere, tant diferents de les de la novel·la o un altre tipus de narrativa. Ens va semblar una persona propera, agradable i interessant. I una gran escriptora, com demostra aquesta seva òpera prima, que ja va per la tercera edició i segueix.
No cal dir que us el recomanem vivament. Compta amb l'interès afegit d'un pròleg de Jenn Díaz i un epíleg de Tina Vallès (que acaba de guanyar el premi Anagrama de novel·la)
Agraim molt a l'autora la seva presència i el seu acompanyament |
Brindant per la lectura compartida. Llarga vida als clubs de lectura! |
Per a la propera sessió vam acordar aquesta lectura. Altre cop, un recull de contes. Serà el 16 de març, a 2/4 de 8, a la biblioteca de l'escola.
Cliqueu damunt la imatge per saber-ne més |
Maria Vilanova és ex-alumna i ex-mestra de l'escola Talitha. Aquesta portada té per a ella, probablement, les mateixes ressonàncies que per a nosaltres...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada