dilluns, 19 de juny del 2017

2aTrobada Pedagògica de Biblioteques Escolars de Catalunya


La trobada es va celebrar el 30 de maig, però hem tingut problemes logístics per parlar-ne quan era el moment. Mai és tard, si el tema s'ho val.


Va ser interessant d'assistir-hi, per bé que el tema que el Departament d'Ensenyament posava damunt la taula no era el que més ens motiva a les bibliotecàries escolars en aquests moments. Sempre és bo parlar del treball en xarxa, i més quan companys i companyes presenten les seves experiències, però hi ha una qüestió, la dels recursos humans que les escoles dediquen a la biblioteca, que ens amoïna molt més.


Nosaltres vàrem triar, en el temps opcional, assistir a la presentació del Seminari de Biblioteques Escolars de Nou Barris, de Barcelona. El títol era "Compartim recursos: guies temàtiques, clubs de lectura, lectura en veu alta al Districte i "Beu poesia", un projecte audiovisual."
Ens feia il·lusió escoltar els companys/es de Nou Barris perquè sabíem que l'activitat de lectura en veu alta s'inspirava en la que portem a terme des de fa anys a Sarrià. Omple de satisfacció veure que les idees s'escampen, i les meteixes o semblants activitats són exitoses arreu. És, efectivament, el resultat del treball en xarxa.

Però també teníem moltes ganes d'escoltar aquest mestre explicant la seva experiència:


És en Dani Espresate, el nostre estimat exalumne de la classe dels Olímpics, que treballa a l'escola pública Àgora, a Nou Barris.



"Beu poesia" és el blog on podeu trobar els poemes que interpreta el seu alumnat. Mireu un exemple:

,
Al final de l'acte, una bona notícia: La Carme Ortoll, directora general d'Infantil i Primària i en Pere Mayans, responsable del Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics, ens rebran aquest juliol per escoltar les inquietuds de les bibliotecàries escolars. Sembla impossible!
Us mantindrem informats/des.